Haber

Göz bandıyla empati… Görme engelliler, görenlerle yakın maç yaptı

Göz bandıyla empati… Görme engelliler, görenlerle yakın maç yaptı

Göz bandı takarak görme engellilerle mücadele için sahaya çıktılar.

Görme engelli sporcular ile ilçe sağlık müdürlüğü çalışanları kalecilik maçında buluştu

BURSA – Görme engelli sporcular ile Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle kalecilik müsabakasında bir araya geldi. Karışık takımların oluşturulduğu maçta çalışanlar göz bandıyla sahaya çıktı. Maç yakındı.

Beyaz Baston, Görme Engelliler Haftası’nda Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve BUGES Görme Engelliler Spor Kulübü ile kale topu maçı yaptı. Personel, karşılaşma sırasında görme engellilerin hayatını deneyimlemek için göz bantları kullandı. Karışık takımlarla yapılan maçta görme engelli sporcular gol atmak için atış yapmazken, her iki takımda yarışan personeller skoru belirledi. Görme engelli sporcuların pasif kurtarışlar yaptığı karşılaşmada A takımı karşılaşmayı 6-3’lük skorla tamamladı.

Görme engellilerin günlük yaşamını deneyimlediler

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının makul bir süre sonra göz bandı takarak maça adapte olduklarını söyleyen Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Lideri Ali Genç, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında Nilüfer İlçemiz Sağlık Müdürlüğü bizimle iletişime geçerek farkındalık yarattı.Spor kulübü kurmak istediklerini söylediler.Yüzüncüyıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde bir etkinlik düzenledik ve golbol maçı oynadık.Golbol iki kişi tarafından oluşturulan görme engelliler spor salonuydu. Alman ve Avusturyalı arkadaşların 2. Dünya Savaşı sonrası görme engelli gazilerin rehabilitasyonu için yaptıkları çalışmalarla günümüzde görme engelliler için çok iyi bilinen bir spordur.Sporun ana dalıdır.Sadece bir oyun değil,görme becerilerini geliştiren bir spordur. Amacı rehabilitasyon olduğu için günlük yaşamda görme engellilerin günlük yaşamında. Bugün gören bireylerle kale topu oynadık. Farkındalık çalışması olduğu için oyunu bilen, görme engelli sporculardan oluşan karma bir grupla birlikte oyunu oynamalarını sağladık. diğer gören kişiler. Biz çalıştık. Burada önemli olan, gören bireylerin spor yaparken ve günlük yaşamlarında en azından bir dereceye kadar görme bozukluğu yaşamasını hedefledik. Ayrıca keyifli anlar da yaşandı. Bir süre sonra insan doğal olarak mevcut durumuna uyum sağlamaya başlıyor. Görme engelliler de maçın ilerleyen dakikalarında görme bozukluğuna alışmaya başladı. Maç 6-3 sona erdi ve A takımı kazandı. Görme engelli oyuncularımız şut çekmediler, sadece pasif savunma yaptılar. “Skor, onu görmekten çekinmeyen kişiler tarafından belirlendi” dedi.

Rahim ağzı farkındalık ayı unutulmadı

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü İsmail Kaba, 1-31 Ocak tarihleri ​​arasında kutlanan Rahim Ağzı Farkındalık Ayı vesilesiyle stantlardan rahim ağzı kanserine ilişkin bilgilendirici pankartlarla toplantıyı izlediklerini belirten Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü İsmail Kaba, “7-14 Ocak Ara Dönemi kutlanıyor” Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak bu hafta çerçevesinde bir etkinlik düzenliyoruz.” Biz istedik. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl Ocak ayında kutlanan ve halk arasında rahim ağzı kanseri olarak bilinen kanserin toplumun her kesimine ulaşması hedefiyle tanıtımını yapıyoruz. İki kurumun ortak organizasyonuyla bir çalışma yürütmek istedik. Her birimiz kansere ve engelliliğe adayız. Bu konuda farkındalık yaratmak için Yakın gelecekte tüm kadınlarımız için geçerli olan rahim ağzı kanseri konusunda farkındalık yaratmak istedik. Kanserin hayatımızın önemli bir gerçeği olduğunu biliyoruz. Kadınlarımızın bu kansere yakalanmaması için farkındalığın arttırılması gerekiyor. Artık kadınlarımızı rahim ağzı kanseri nedeniyle kaybetmek istemiyoruz. “Sağlık Bakanlığı olarak bilinçlendirme çalışmalarımızı toplumun her kesimine yaymaya çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu