Sağlık

Bakan Koca: “Sağlık Kurumlarının Depreme Dayanıklılığı Konusunda Harekete Geçiyoruz”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nde Osmaniye, Nurdağı ve İslahiye deprem bölgelerindeki son durum değerlendirmesinde bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, yapıların depreme dayanıklılığına değinerek, depremlerde sağlık kurumlarının daha hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı’nın depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları konusunda da harekete geçtiğini belirterek, “Bakanlığımız, sağlık kurumlarının daha da hayati bir değere sahip olması nedeniyle kaçınılmaz, ortak gündem olan ‘yapıların depreme dayanıklılığı’ konusunda harekete geçti. ”

Depreme Dayanıklı Olmayan Sağlık Kuruluşları Boşaltılacak

“Ülke genelinde depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları yapılıyor. Şartlara uymayan binaların tahliye edileceğini belirten Koca, “Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası depremde orta derecede hasar gören yapılardan biri. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibi, Balcalı hastanesinin tadilatı tamamlanana kadar Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hizmetlerine devam edecek. Gaziantep’te 16 Devlet Hastanesi, 1 Üniversite Hastanesi, 4 Sahra Hastanesi, 1. Basamak sağlık kurumlarının değerli bölümleri hizmetlerine devam etmektedir. Eczanelerimiz yeterli. Gaziantep’te depremzedelerimizden 25.276’sı taburcu oldu. Toplamda 636.940 kişiye sağlık hizmeti verdik.”

Su Güvenliği Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme

İçme ve şebeke suyu işleriyle ilgili olarak Koca, “Osmaniye ve Gaziantep’te sularda klorlama çalışmaları, kalıntı klor ölçümleri, sularda mikrobiyolojik ve kimyasal analizler devam ediyor. Yapılan ölçüm ve analizler musluk suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini göstermektedir.

Osmaniye, Nurdağ ve İslahiye’de incelendi

Bakan Koca, depremzedeler ve sağlık çalışanları ile Osmaniye, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye çadırkentlerinde bir araya geldi. Twitter’dan açıklama yapan Koca, “Osmaniye’deki depremzedelerimizi ziyaret ettik. Kente hizmet veren sağlık kuruluşlarımızı inceledik ve alınan halk sağlığı önlemlerini değerlendirdik. Osmaniye hızla yaralarını sarıyor. Sağlık hizmetlerinde hiçbir eksiğimiz yok. Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde afetten etkilenen vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sağlık hizmetinde yeni talep ve beklentileri dinledik. Afette ağır hasar gören Nurdağı’nda birçok soruna karşı değerli adımlar atıldı. Sağlık çalışanları iş başında. Gaziantep İslahiye’de depremzedelerimiz ve sağlık çalışanlarımızla bir araya geldik. İslahiye, Nurdağı ile birlikte ölü ve yaralı sayısının yüksek olduğu bir ilçe. Hasarsız Devlet Hastanesi; Sahra Hastanesi ve diğer birimlerle deprem öncesine yakın bir standarttayız” dedi.

ALO 184’e Deprem Ayarı!

ALO 184 sınırının bugünlerde depremzedelerin sağlık hizmeti talebini bir an önce karşılamayı hedeflediğini belirten Bakan Koca, “Daha çok hakkı olan hizmetlere hız kazandırmayı amaçlıyor. İlaçlar, aşılar, tıbbi malzemeler, sevk talepleri dahil. ALO 184 hattımızın bu yeni fonksiyonundan haberi olmayan depremzedeleri bilgilendirin.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu